Zavarovali bomo Slovenijo

Zaradi nekontroliranih migracij se je v zadnjih letih varnostna situacija v Evropi drastično poslabšala. V številnih evropskih mestih prihaja do terorističnih akcij skrajnih islamistov. Slovenija ni otok sredi Evrope, zato moramo takoj in odločno ukrepati.

zate notranje

 Na južni meji Slovenije bomo dosledno izvajali Schengenski mejni režim in preprečevali nezakonite prehode meje. Zaostrili bomo pogoje za pridobitev mednarodno zaščite oziroma azila.

 Po vzoru številnih držav bomo uvedli prepoved nošenja burk in nikaba. Vsako sodelovanje, novačenje ali pomoč teroristom bomo opredelili kot kaznivo dejanje, ki bo ostro kaznovano ter prepovedali organizacije, ki kakorkoli podpirajo ali zagovarjajo teroristična ali kazniva dejanja.

 V SDS ugotavljamo, da se policija iz nekdanje Ljudske Milice ni uspela v celoti preoblikovati v sodobno politično neobremenjeno policijo. Tako lahko med današnjimi policisti še vedno najdemo tudi take, ki zagovarjajo nekdanji komunistični režim in take, ki imajo v svojih pisarnah obešene slike diktatorja Tita.

 Zato bomo takoj po prevzemu vlade izvedli nujne ukrepe za depolitizacijo policije in za normalizacijo pogojev dela policije, kar bo prineslo izboljšanje varnostnega stanja v državi in povrnitev zaupanja državljanov v delo policije.

Takoj bomo preklicali vse tajne predpise in omogočili nadzor nad delom policije s strani ustreznih nadzornih komisij, vsi, ki ne bodo delovali v skladu s predpisi in demokratičnimi normami bodo nemudoma suspendirani, za policiste pa bomo uvedli pošteno kadrovsko in plačno politiko.

Celoten reformni program resorja za notranje zadeve.

Bodi obveščen in se prijavi na e-novice:

* obvezna polja.