Zakaj se kljub naporom lokalnih skupnosti in prebivalstva začetek gradnje Urgentnega centra Ptuj odmika?

Suzana Lep Šimenko (175)

Kdaj lahko končno pričakujemo začetek gradnje Urgentnega centra Ptuj?

Poslanka SDS Suzana Lep Šimenko je na ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z UC Ptuj.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovana ministrica!

Urgentni center Ptuj je za več kot 110. 000 prebivalcev Spodnjega Podravja izjemnega pomena. Izgradnja UC Ptuj se je po daljših pogajanjih v letu 2015 končno le uvrstila  v nacionalno mrežo urgentnih centrov. Del potrebnih sredstev za gradnjo naj bi zagotovila država, drugi del mora zagotoviti bolnišnica Ptuj. V pomoč izgradnji UC na Ptuju so k zbiranju sredstev pristopila tudi podjetja, ki v tem okolju delujejo, in občine s tega območja.

V nacionalnem razvojnem programu je vrednost projekta ocenjena na okoli 2,5 milijonov evrov, medtem ko je skupna vrednost projekta bistveno višja in vključuje še prepotreben nov oddelek kirurgije.

V letu 2016 so bila v proračunu zagotovljena sredstva za začetek gradnje, ki naj bi  stekla v letu 2016, v višini okoli 1,9 milijonov evrov.  Do začetka izgradnje ni prišlo ne v letu 2016, kot tudi ne v letu 2017.

V načrtu razvojnih programov 2018–2021 imate v proračunu za leto 2018 zagotovljenih zgolj 100.000 evrov, v letu 2019 zgolj 400.000 evrov in v letu 2020 preostalih 1.387.147 evrov.

Zato vas sprašujem:

  • Zakaj se, kljub vsem naporom lokalnih skupnosti in prebivalstva, začetek gradnje UC Ptuj tako odmika?
  • Kdaj lahko pričakujemo začetek gradnje UC Ptuj? Kakšna je časovnica gradnje UC Ptuj?

Odgovor ministrice.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.