SDS Ljubljana: Župan Janković zlorablja javno-zasebna partnerstva za osebne interese

Odziv Svetniške skupine SDS na ovadbo zoper župana MOL

V Svetniški skupini SDS smo v medijih zasledili podrobnosti kazenske ovadbe zoper župana MOL Zorana Jankovića ter prispevke o nekaterih spornih poslih župana Ljubljane. Dokumenti, ki jih je danes objavil spletni portal Pod črto, preprosto terjajo odziv. Upamo, da Svetniška skupina SDS pri tem ne bo osamljena.

Opis poslovnega 'modela', ki ga s prepletanjem javno-zasebnih interesov uporablja župan Janković za izvršitev predvolilnih obljub, je znan že dolgo. Na dejstvo, da se župan loteva projektov brez finančne konstrukcije ter da zlorablja javno-zasebna partnerstva za osebne interese, smo v svetniški skupini že večkrat opozorili. Veseli nas, da so se preiskovanja teh očitkov lotili tudi organi pregona. Hkrati pa mora vse Ljubljančanke in Ljubljančane žalostiti, da smo imeli v svetniški skupini SDS Ljubljana očitno prav.

Pri tem pa izpostavljamo dva vidika spornosti poslovanja župana Jankovića, ki terjata odziv.

Vse posle, ki jih opisujejo danes objavljeni prispevki o spornem poslovanju župana Jankovića, sta podprili tudi dve trajni podpornici Zorana Jankovića, ljubljanska SD in Desus. Ti dve stranki na državni ravni sodelujeta v sicer domnevno najbolj moralno etični vladi, na ravni 'mestne vlade' pa nimata težav zagotavljati manjkajočih glasov do absolutne večine Listi Zorana Jankovića in županu osebno.

Drugo vprašanje, ki ne sme ostati neodgovorjeno, pa se navezuje na izpričano županovo 'ljubezen' do vrtenja sposojenih milijonov, ki ga opisuje eden od prispevkov na portalu Pod črto. (https://podcrto.si/zakaj-policija-jankovicu-ocita-utajo-davka-pri-prodaji-delnic-mercatorja/). Pri tem je na mestu naslednje vprašanje: Kdo nam zagotavlja, da taisti župan z enako vnemo ne obrača tudi denarja občine? Smo (razen SD in Desus) prepričani, da zna učinkovito brzdati skomine po 300 milijonov letnega prometa občine?

Svetniška skupina SDS

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ POSLANSKO VPRAŠANJE
Ste opazili problem, ki bi se mu vlada morala posvetiti?

Preverite, vprašajte, predlagajte.