Romana Tomc na Teharjah: Do sprave bo prišlo, ko bomo sposobni sprejeti in priznati resnico.

Teharje

»Resnica je pogoj, da na trdnih temeljih spoštovanja in sodelovanja gradimo naprej,« poudarja kandidatka za predsednico države.

Tradicionalno prvo nedeljo v mesecu oktobru na Teharjah potekata obletna sveta maša in spominska slovesnost za žrtve povojnih pobojev v organizaciji Nove Slovenske zaveze in župnije Teharje. Letošnje so se udeležili tudi predsednik SDS Janez Janša, podpredsednica Jelka Godec in kandidatka za predsednico države Romana Tomc. Mašo je daroval celjski škof dr. Stanislav Lipovšek, osrednja govornica pa je bila Judita Treven. Slovesnost se je zaključila s pesmijo Moja domovina, ki so jo zapeli vsi zbrani.

Ob robu slovesnosti je predsedniška kandidatka Romana Tomc izrazila vero, da so žrtve, ki se jih spominjamo ob tej priložnosti, že našle svoj mir. Da pa ga živi, ki smo tukaj tudi zato, da dostojno in spoštljivo ohranjamo spomin na vse žrtve, še nismo našli. Kot pravi, ga tudi »ne bomo, dokler ne bomo naredili sprave v naših srcih. To pa bo mogoče, ko bomo enkrat vendarle priznali, kaj se je v naši polpretekli zgodovini dogajalo, in bomo sposobni sprejeti in priznati resnico. Resnica je pogoj, da na trdnih temeljih spoštovanja in sodelovanja gradimo naprej. Upam, da bomo enkrat zmogli toliko moči, kot so je zmogle že nekatere druge države, ki so nam lahko za svetel vzgled, da bomo za te žrtve našli dostojen pokop in grob,« je pozvala Romana Tomc.

Galerija

Več slik

 
Prepričaj prijatelja s programom SDS!
Si podpornik Slovenske demokratske stranke in si želiš storiti več za zmago SDS-a na volitvah 3. junija?