Praznovali smo 28 let Slovenske demokratske mladine

SDM

Mladi demokrati iz vse Slovenije so praznovali 28 let SDM.

Slovenska demokratska mladina je v soboto, 2. decembra 2017, v Termah Zreče obeležila svojo 28. obletnico. Mladi demokrati iz vse Slovenije so napolnili dvorano hotela Dobrava.

Ob številnih članih SDM na čelu s predsednikom Žanom Mahničem so bili na prireditvi tudi predsednik SDS Janez Janša, evropska poslanka Patricija Šulin, poslanca Državnega zbora RS Franc Breznik in Bojan Podkrajšek ter predsednik lokalnega odbora SDS Zreče Drago Šešerko.

Zbrane je uvodoma pozdravil podžupan občine Zreče in predsednik lokalnega odbora SDS Zreče Drago Šešerko. Dejal je, da ga veseli, da so se v njegovi občini  zbrali mladi, ki jim ni vseeno za Slovenijo in so dejavni na različnih področjih v stranki in izven nje.

Poslanec državnega zbora Bojan Podkrajšek ja v svojem nagovoru povedal, da se nahajamo v njegovem volilnem okraju in si dogodek, na katerem se zbere tolikšno število mladih demokratov, šteje v veliko čast.

Predsednik SDM in poslanec Žan Mahnič je spomnil na prejšnje obletnice in razvoj SDM skozi mesece in leta od prejšnjih obletnic. Poudaril je, da se je število aktivnih odborov SDM od zadnje obletnice podvojilo, kar kaže na pravilne smernice SDM in dejstvo, da mladi prepoznavajo stranko SDS kot stranko, ki se zavzema za izboljšanje položaja mladih v družbi. V nadaljevanju je na kratko predstavil delo SDM v preteklem letu in naštel predloge SDM v državnem zboru, s katerimi skupaj s poslansko skupino SDS ustvarjamo boljše pogoje za življenje mladih.

Udeležba na obletnici SDM in druženje s člani SDM je bilo v veselje tudi evropski poslanki Patriciji Šulin, ki se z velikim veseljem redno udeležuje dogodkov SDM. V nagovoru je dejala, da se evropski poslanci zavzemajo za mlade, predvsem za nova delovna mesta. »V EU je brezposelnost med mladimi še vedno okoli 17 %, velike razlike pa so med posameznimi državami članicami - v Nemčiji je brezposelnih okoli 6 % mladih, v Grčiji preko 40 %, v Sloveniji pa okoli 20 %,« je poudarila Šulinova in dodala, da so evropski poslanci sprejeli podaljšanje pobude za zaposlovanje mladih do leta 2020, za kar je za leto 2018 predlaganih 233,3 milijonov evrov, za obdobje 2017–2020 pa še dodatnih 1,2 milijarde evrov. 500 milijonov od teh dodatnih sredstev želi Odbor za proračun nameniti za boj proti brezposelnosti mladih v letu 2018. Patricija Šulin je zbrane mlade demokrate ob koncu pozvala k aktivnemu udejstvovanju. »Tudi v Novi Gorici bodo mladi ustanovili SDM odbor in tako bodo pripomogli k širjenju vrednot stranke,« in zaključila: »V vas mladih je potencial. Izkoristite ga.«

Predsednik SDS Janez Janša je zbrane mlade nagovoril v sproščenem duhu. Vesel je bil velikega števila mladih, ki so se zbrali na 28. obletnici SDM in v luči tega poudaril, da se veseli večanja podmladka SDS, saj je v mladih moč in prihodnost. Vse zbrane je prosil za pomoč SDS, ki se resno in odgovorno podaja na parlamentarne volitve prihodnje leto. Mladi lahko največ pripomoremo pri programu SDS za volitve, če bomo predlagali konkretne predloge za izboljšanje položaja mladih. Številni predlogi so že bili podani, poslanska skupina SDS jih je vložila v parlamentarni postopek in čeprav so bili zavrnjeni, so pomemben del našega predvolilnega programa. Pomembno vlogo pa bomo imeli mladi tudi pri promociji programa, saj dobro poznamo družbena omrežja in na ta način znamo ubrati način, kako mlade najbolje nagovoriti in jim približati vrednote in program SDS.

V nadaljevanju je zbrane zabaval ansambel Strmina Express.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.