Ministrica za zdravje je zopet pripravila predloga zakonov, s katerima so nezadovoljni vsi

Jelka Godec (170)

Ali predsednik vlade še podpira delo ministrice Milojke Kolar Celarc, glede na to, da se z njo in njenimi dejanji ne strinjajo koalicija, strokovna javnost, sindikati, predvsem pa so z njenim (ne)delom nezadovoljni bolniki?
 

Poslanka SDS Jelka Godec je na Vlado RS naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s podporo ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani!

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je koaliciji poslala predlog zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in zakona o dolgotrajni oskrbi. Iz izjav v medijih lahko sklepamo, da s predlogom niso zadovoljni koalicijski partnerji. Po mnenju SD naj bi bil zakon »votel«, brez finančnih izračunov, zato ne vedo, ali bi ga sploh obravnavali. V DeSUS pa dodajajo, da jih vse skupaj naj ne bi presenečalo, saj so vseskozi opozarjali, da ne pričakujejo, da bo ministrica izvedla potrebne reforme. Ko pa predlaga neko rešitev, se vedno izkaže, da nima izračunov, če pa že, je to v obliki novega prispevka ali davka. Tega pa v DeSUS ne morajo podpreti, poudarjajo.

Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki ga je ministrica za zdravje koaliciji v seznanitev poslala po vključitvi pripomb iz javne obravnave, očitno ni usklajen z ministrstvom za finance. Iz predloga namreč ni razvidno, kako naj bi se v prihodnje oblikovalo doplačilo, ki bi nadomestilo dopolnilno zavarovanje.

Na ministrico letijo kritike tako iz strani koalicijskih poslancev, gospodarskih združenj, strokovnih zdravstvenih združenj … Zato me zanima:

1. Ali predsednik vlade še podpira delo ministrice Milojke Kolar Celarc, glede na to, da se z njo in njenimi dejanji ne strinjajo koalicija, strokovna javnost, sindikati, predvsem pa so z njenim (ne)delom nezadovoljni bolniki?
2. V primeru, da ministrica še vedno uživa popolno podporo predsednika vlade, me zanima, kakšni so dosedanji dosežki ministrice in argumenti predsednika vlade k tej podpori?

Odgovor vlade.

Sorodne novice

 
Prepričaj prijatelja s programom SDS!
Si podpornik Slovenske demokratske stranke in si želiš storiti več za zmago SDS-a na volitvah 3. junija?