Marijan Pojbič: Nesprejemljivo je, da veliko Slovencev še vedno nima normalnega dostopa do internetnih povezav

Marijan Pojbič (181)

Kaj bo vlada Mira Cerarja storila do konca svojega mandata za odpravljanje sivih lis mobilne pokritosti, ki so več kot evidentne?

Poslanec SDS Marijan Pojbič je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z dostopom do mobilnih tehnologij.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani!

Nesprejemljivo je, da v digitalni dobi del ruralnega prebivalstva na obrobju Slovenije nima dostopa do mobilnih tehnologij. Veliko besedna vlada Mira Cerarja se hvali z izjemnimi dosežki svoje vlade, ko pa na drugi strani ugotavljamo, da se večina njenih obljub konča pri besedah. Skrajno neprimerno in neodgovorno je, da veliko Slovenk in Slovencev v tem času nima normalnega dostopa do internetnih povezav, še več, lahko samo sanjamo o optičnih povezavah, ki bi morala že zdavnaj doseči vsako gospodinjstvo v naši državi.

Sam prihajam iz Slovenskih Goric, torej iz občine Šentilj,  kjer je ta problem še posebej pereč. Vse ostaja samo pri obljubah, tako župana občine na lokalni ravni, kakor tudi državni. Osebno imam občutek, da tisti, ki smo doma na podeželju, smo pač drugorazredni državljani, saj povsem, kar se nam dogaja na podeželju, smo v takšno mnenje vedno bolj prepričani. Kako lahko pričakujemo, da bodo mladi sposobni ljudje ostali v takšnih krajih, če pa nimajo niti  osnovnih pogojev za življenje, kot je normalno delovanje internetne povezave?

Razumljivo je, da gospodarski subjekti ob razmeroma redki poselitvi in razgibanem terenu ne najdejo ekonomskega interesa za zagotavljanje svojih storitev, a v tem primeru se od vlade, ki mora skrbeti za enakovredne razvojne možnost, pričakuje, da bo aktivno posegla in z določenimi spodbudami ustvarila tak ekonomski interes.

Ker z odgovorom na moje ustno poslansko vprašanje nisem bi zadovoljen z odgovorom ministra Koprivnikarja, sedaj vprašanje postavljam vladi Mira Cerarja:

Kaj bo storila vlada do konca  svojega mandata, da bi se ta problematika rešila in odpravile sive lise mobilne pokritosti, ki so več kot evidentne in kdaj?

Odgovor vlade.

Sorodne novice

 
Prepričaj prijatelja s programom SDS!
Si podpornik Slovenske demokratske stranke in si želiš storiti več za zmago SDS-a na volitvah 3. junija?