Marijan Pojbič: Kakšno vlogo je imel Janez Zemljarič pri odprtju novih prostorov urgence?

Marijan Pojbič

Na otvoritvi nove ljubljanske urgence je bilo moč opaziti tudi vplivnega »lobista« in nekdanjega šefa Službe državne varnosti Janeza Zemljariča.

Poslanec Marijan Pojbič je na ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc naslovil poslansko vprašanje v zvezi s seznamom vabljenih na otvoritev dela nove urgence.

Celotno vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

»Spoštovana ministrica!

Prebivalci Ljubljane in okolice bodo nujno medicinsko pomoč odslej prejeli v novih prostorih. Predstavniki vlade ste namreč odprli nove prostore splošne nujne medicinske pomoči in internistične prve pomoči. A s tem urgenca še ni končana. Sedaj naj bi novelirali projektno nalogo, tako da naj bi bil razpis za gradnjo tretje faze objavljen zgodaj pomladi. Sama gradnja pa naj bi trajala približno 24 mesecev.

Otvoritve novih prostorov so se poleg direktorjev klinik UKC udeležili tudi nekdanji generalni direktor UKC mag. Simon Vrhunec, nekdanji minister za zdravje mag. Andrej Bručan, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek Travnik, med povabljenimi pa je bilo moč opaziti tudi vplivnega »lobista« in nekdanjega šefa Službe državne varnosti Janeza Zemljariča.

Sprašujem vas, kdo je sestavljal seznam vabljenih na tako pomemben dogodek za osrednjeslovensko regijo? Kakšno vlogo naj bi imel gospod Zemljarič pri odprtju novih prostorov urgence, da ste ga vabili na dogodek?«

Odgovor ministrice.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.