Mag. Branko Grims: Kriminal migrantov ponovno odpira vprašanja varnosti v Sloveniji

Mag. Branko Grims (172)

Koliko dejanj klasičnega kriminala migrantov in prosilcev za azil, poleg spolnega nasilja migrantov, ki ga policija, kot je uradno potrdila, že preiskuje, je doslej bilo uradno zabeleženih v Republiki Sloveniji?

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje o kriminalu migrantov.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani!

V medijih je bila 12. 9. 2017 objavljena zgodba o vlomu in  tatvini na območju mesta Ljubljane, zaradi česar je policija aretirala in pridržala dva migranta. Osumljenca sta po poročilu policije državljana Maroka in Alžirije. Eden se je aretaciji upiral s silo, zaradi česar je policija uporabila tudi prisilna sredstva. Vse to ponovno odpira vprašanje varnosti v Sloveniji v povezavi z migrantsko problematiko: Kdo vstopa na ozemlje Republike Slovenije, na kakšen način in zakaj?

Vlado Republike Slovenije na osnovi Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije zato sprašujem:

1.  Kakšen je bil status državljanov Maroka in Alžirije, ki sta osumljena kaznivega dejanja vloma in tatvine, kje sta prebivala, ter kako sta vstopila na ozemlje Republike Slovenije in kdaj?

2. Koliko dejanj klasičnega kriminala migrantov in prosilcev za azil, poleg spolnega nasilja migrantov, ki ga policija, kot je uradno potrdila, že preiskuje, je doslej bilo uradno zabeleženih v Republiki Sloveniji?

Odgovor vlade.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ POSLANSKO VPRAŠANJE
Ste opazili problem, ki bi se mu vlada morala posvetiti?

Preverite, vprašajte, predlagajte.