Krščanski forum SDS: Predsedniške volitve so preizkus naše državljanske zrelosti

predsedniška palača

Krščanski forum SDS poziva volivke in volivce, da se v čim večjem številu udeležijo nedeljskih predsedniških volitev.

V nedeljo, 22. oktobra, bomo državljanke in državljani Republike Slovenije volili predsednika republike. Ne glede na dejstvo, da veljavna Ustava RS predsedniku republike ne daje veliko pooblastil, pa so volitve pomemben dogodek. Predsednik republike je namreč v prvi vrsti moralna avtoriteta, državo pa zastopa pred svetovno javnostjo, zato ni vseeno, kdo bo v naslednjih petih letih na simbolno najvišji politični funkciji.

Vsake volitve so preizkus naše politične, družbene in predvsem državljanske zrelosti. Na to kaže tudi volilna udeležba, ki se že od prvih demokratičnih volitev naprej zmanjšuje in je ob zadnjih volitvah znašala manj kot 50 odstotkov. Naša dolžnost je, da se volitev udeležimo in po svoji vesti za predsednika izvolimo osebo, pri kateri ni razkoraka med besedami in dejanji. Predsednik oziroma predsednica republike naj bo nekdo, ki se ne bo bal javno povedati resnice, tudi če večini državljank in državljanov ne bo všeč. Ko gre za resnico in pravico, ni prostora za gnile kompromise ter politično korektnost.

Prav tako je potrebno pri izbiri kandidata premisliti tudi o njegovem dosedanjem delu. Ni vseeno, če je najvišji politični funkcionar vpleten v afero mednarodnih razsežnosti, ki Slovenijo uvršča na seznam tistih držav, ki preko finančnih malverzacij (pranje denarja preko največje slovenske banke, katere lastnica je država) financirajo terorizem ter proizvodnjo jedrskega in kemijskega orožja.

Krščanski forum SDS se pridružuje podpori SDS pri predsedniški kandidaturi Romane Tomc, slednjo prepoznava kot primerno osebo za opravljanje predsedniške funkcije. A najpomembneje je, da se volitev udeležimo v čim večjem številu. Tu ne sme biti izgovorov, da ni mogoče ničesar spremeniti. Zato velja ponoviti nekoliko spremenjen poziv iz leta 1990: »Pridite na misijonsko nedeljo (22. oktobra) na volišča in si vzemite prihodnost.«

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ POSLANSKO VPRAŠANJE
Ste opazili problem, ki bi se mu vlada morala posvetiti?

Preverite, vprašajte, predlagajte.