Koliko davkoplačevalskega denarja je bilo izgubljenega ob reševanju Polzele?

Franc Breznik (167)

Kako vlada ocenjuje smiselnost, koristnost in uspešnost reševanja družbe Polzela z davkoplačevalskim denarjem?

Poslanec SDS Franc Breznik je na Vlado Republike Slovenije naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z rezultati vlaganja davkoplačevalskih sredstev v reševanje družbe Polzela.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani!

Vlada oziroma SDH, katerega skupščina je Vlada RS, je novembra 2014 družbi Polzela pomagala s 500.000 evri kratkoročnega posojila in državnim poroštvom na 500.000 evrov posojila Delavske hranilnice.

Februarja 2015 je bilo konventiranih 992.000 evrov obveznosti do Republike Slovenije in 1.220.000 evrov obveznosti do državnih bank v kapital družbe Polzela.

Decembra 2015 je bilo zagotovljenih 190.000 evrov davkoplačevalskih sredstev za nabavo surovin, energije in pokrivanje davčnih obveznosti.

Maja 2016 pa je vlada oziroma SDH zagotovila 800.000 evrov dolgoročnega posojila in podaljšala poroštvo za posojilo Delavske hranilnice.

Kljub vsem tem državnim pomočem je šla družba Polzela v stečaj. Koliko davkoplačevalskih sredstev (vključno z morebitnim vnovčenjem poroštev, za katere je jamčila država) je bilo vloženih v reševanje družbe Polzela? Koliko teh sredstev je izgubljenih? Kako vlada ocenjuje smiselnost, koristnost in uspešnost reševanja družbe Polzela z davkoplačevalskim denarjem?

Odgovor vlade.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.