Kako oddati podpis v podporo referendumu

referendum

Slovenska demokratska stranka ne podpira vladnega zakona, s katerim bi gradili drugi tir brez v naprej znane končne cene projekta.

Civilna iniciativa Davkoplačevalci se ne damo je v petek, 19. maja 2017, začela zbirati 40.000 podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru, ki se glasi: ZR 738 – PROTI DVOJNI CENI ZA ENOJNI TIR. 

Zbiranje podpisov poteka do vključno četrtka, 22. junija 2017.

Slovenska demokratska stranka sprejetega zakona NE podpira, zato bomo pri zbiranju podpisov aktivno pomagali civilni iniciativi in vsem, ki zakonu nasprotujejo. Vabimo vas, da svoj podpis oddate tudi vi, zato objavljamo kratka navodila kje in kako to najlažje naredite.

Svoj podpis v podporo razpisu referenduma morate overite na katerikoli upravni enoti ali krajevnem uradu v njihovem poslovnem času, ne glede na kraj stalnega ali začasnega bivališča.

S seboj imejte veljaven osebni dokument: osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje. S čitljivimi, velikimi tiskanimi črkami izpolnite osebne podatke na obrazcu. Posebej bodite pozorni, da boste zapisali podatke, ki so navedeni na vaših uradnih dokumentih. Obrazec pa morate podpisati vpričo uradnika na okencu.

Na uradu bodo obrazec potrdili, nato pa vam ga bodo vrnili. Podpisan in potrjen obrazec oddajte na stojnici civilne iniciative ali prostovoljcem. Prepoznali jih boste po majicah. Zaradi možnih zlorab podpisanega obrazca ne dajajte drugim ljudem, ki bi vas zanj prosili v bližini upravne enote ali krajevnega urada.

V primeru, da pred upravno enoto ni stojnice ali prostovoljca, ki pobira podpisane obrazce,  ga čim prej pošljite po navadni pošti na naslov: SDS, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana.

Vse tiste, ki boste svoj podpis oddali elektronsko preko portala E-uprava, naprošamo, da nam obrazec, ko vam ga potrdijo, posredujete elektronsko na [email protected] ali ga natisnete in oddate na mestih, kjer se sicer zbirajo podpisi oz. nam ga pošljete po klasični pošti na GT SDS, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana.

Za dodatne informacije in podrobnosti je na voljo naša koordinatorka zbiranja podpisov Darja Bučar, dosegljiva na telefonski številki 01/43-45-446 oz. 051-425-020 ali po elektronski pošti [email protected]

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.