Kako etična je vlada, ki ilegalnim migrantom zagotavlja luksuzna stanovanja, na lastne državljane pa pozablja?

Mag. Branko Grims (172)

Ko vlada razpisuje stanovanja z luksuzno opremo za ilegalne migrante, za lastne državljane pa poprej ustrezno ne poskrbi, je to očitno neetično početje, skrajno vprašljivo tudi z vidika ustavnih vrednot.

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje o pravni podlagi za razpis in opremljanje luksuznih stanovanj za ilegalne migrante oziroma azilante ter o etiki takšne vladne politike.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je pred več kot letom dni objavila javni razpis za stanovanja, dejansko namenjena ilegalnim migrantom oziroma azilantom v Sloveniji, ki morajo po razpisu imeti med drugim steklokeramične plošče za kuhanje, velike LED televizorje in še drugo (celo usnjeno!) luksuzno opremo. Enakih razpisov, ko gre za slovenske državljane, na primer za slovenske vojake ali policiste, za veterane vojne za Slovenijo … nikoli ni bilo.

Ko vlada razpisuje stanovanja z luksuzno opremo za tujce, ki so očitno vstopili v državo nezakonito, za lastne državljane pa poprej ustrezno ne poskrbi, je to očitno neetično početje, ki je tudi skrajno vprašljivo z vidika ustavnih vrednot.

V zvezi s tem Vlado Republike Slovenije sprašujem naslednje:

  1. Kako Vlada Republike Slovenije utemeljuje pravno podlago za javni razpis za luksuzna stanovanja, dejansko namenjena ilegalnim migrantom oziroma azilantom, vzpostavljanje razlik v škodo lastnim državljanom, celo tistim, ki so bili v času osamosvojitve, po njej oziroma so sedaj za Slovenijo pripravljeni žrtvovati svoje zdravje in življenje?
  2. Kako Vlada Republike Slovenije, ki je bila izvoljena na osnovi priseganja na etiko, ocenjuje etičnost politike opisanega vzpostavljanja razlik v škodo lastnim državljanom, celo tistim, ki so bili v času osamosvojitve, po njej oziroma so sedaj za Slovenijo pripravljeni žrtvovati svoje zdravje in življenje?

Odgovor vlade.

Sorodne novice

 
Prepričaj prijatelja s programom SDS!
Si podpornik Slovenske demokratske stranke in si želiš storiti več za zmago SDS-a na volitvah 3. junija?