Jelka Godec: Dogajanje na otroški srčni kirurgiji ponovno kaže na nesposobnost ministrice za zdravje

Jelka Godec (170)

Človeška življenja so predragocena, da bi se z njimi igrali na način, kot se igra ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, zato pričakujemo njen odstop.

Na današnji novinarski konferenci je poslanka SDS Jelka Godec spregovorila o dogajanju na otroški srčni kirurgiji v UKC Ljubljani in nameri poslanske skupine SDS glede sklica izredne seje Državnega zbora RS, na kateri bi obravnavali omenjeno problematiko.

Poslanka SDS Jelka Godec je uvodoma spomnila, da smo v poslanski skupini SDS že leta 2015 sklicali nujno sejo Odbora za zdravstvo, ravno na temo ureditev razmer na otroški srčni kirurgiji. »Takrat so pristojni na ministrstvu za zdravje zagotavljali, da se to področje ureja ter da je program dober in varen,« je dejala poslanka SDS. Po letu dni, konec leta 2016 je ponovno prišlo do informacij, da razmere na pediatrični kliniki niso takšne, kot so pristojni obljubljali leta 2015, zato smo v poslanski skupini SDS ponovno sklicali nujno sejo Odbora za zdravstvo. »Takratna sekretarka na ministrstvu za zdravje Sandra Tušar, ministrica namreč ni bila prisotna na seji, je zatrjevala, da so straši zadovoljni s programom, da so razmere urejene in da ona osebno garantira, da bo čez pol leta narejena anketa zadovoljstva staršev s pediatrično kliniko ter predstavljena Odboru za zdravstvo. Takratne sekretarke na ministrstvu danes ni več in kot nam je danes znano, so razmere na pediatrični kliniki neurejene, sramotne za celo slovensko javnost in tragične za vse tiste, ki so vpleteni,« je prepričana Jelka Godec.

»Zadnji dogodki kažejo, tako kot na drugih primerih, na nesposobnost ministrice pri upravljanju zdravstvenega sistema,« je dejala poslanka SDS in dodala, da ministrica s svojimi izjavami, z miselnostjo, z nedelom in z neukrepanjem poglablja nezaupanje slovenskih državljanov tako v zdravnike kot v celotno delo Ministrstva za zdravje. »Menimo, da so človeška življenja predragocena, da bi se z njimi igrali na način, kot se igra ministrica, in pričakujemo njen odstop,« je poudarila Godčeva.

Iz zadnjih nastopov ministrice za zdravje pa tudi tistega izpred nekaj mesecev, ko je dosegla, da je Rajko Kenda ostal na svojem položaju, lahko po mnenju Jelke Godec upravičeno sklepamo, da se je ministrica postavila na stran Rajka Kende. Ob tem je spomnila na včerajšnje zaslišanje nekdanjega ministra za zdravje Tomaža Gantarja na preiskovalni komisiji, ko je dejal, da je doživljal zelo velik pritisk Pozitivne Slovenije glede kadrovanja v UKC LJ. »In če se spomnite, se tudi Kenda vrti v teh krogih, s podporo Jankovića in Kučana. Torej lahko posredno rečemo, da je Milojka Kolar Celarc stopila na stran tistih, ki ščitijo Kendo, da ostane na svojem položaju,« je povedala poslanka SDS.

V poslanski skupini SDS bomo pripravili tudi sklic izredne seje državnega zbora na temo stanja v slovenskem zdravstvenem sistemu, tudi na temo neurejenih razmer na pediatrični kliniki in številnih kadrovanj. Jelka Godec pričakuje, da bodo tudi druge poslanske skupine prepoznale težo problematike in prispevale svoje podpise. »Za stanje, ki je danes na pediatrični kliniki in v slovenskem zdravstvu, je kriva ministrica za zdravje, ki je nesposobna urediti te razmere oziroma razmeram ni dorasla, zato najprej pričakujemo njen odstop,« je zaključila poslanka SDS.

Na novinarsko vprašanje, ali v poslanski skupini SDS pričakujemo še kakšen odstop, pa je Jelka Godec odgovorila, da pričakujemo tudi odstop Rajka Kende.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.