Je za ohranitev položaja strokovnega direktorja Pediatrične klinike Rajka Kende pri predsedniku Vlade RS posredoval župan Janković?

Jelka Godec

"Kakšni so sklepi in dogovori Sveta UKC LJ glede reševanja problematike Pediatrične klinike v UKC LJ?" je v poslanskem vprašanju Vladi RS zanimalo poslanko Jelko Godec.

Poslanka Jelka Godec je na Vlado RS naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s poslovanjem UKC Ljubljana.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Na 30. nujni seji Komisiji za nadzor javnih financ DZ RS, 5. julij 2017 je predsednik Sveta JZ Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana izjavil:

»Sedaj glede na to, da je eden od sklepov, da se ta sanacijski program tudi preloži. Mislim, da ne bo problema mi imamo sejo 12. julija, kjer imamo s pripombami sprejeli dokončno verzijo besedila zapisnika in takrat jaz mislim, da je to gradivo na razpolago vsej javnosti in tudi vam članom. Verjetno bomo pa ali konec avgusta ali v začetku septembra na seji obravnavali eno od teh dveh sej zanesljivo obravnavali tudi polletno poročilo in jaz mislim, da ni nobenega problema, da ste pač kot del javnosti tudi vi seznanjeni z izvajanjem teh sanacijskih ukrepov.« in dodal »To, da mi smo seveda na 4. seji, 16. 6., sprejeli plan, vendar z dodatnimi pripombami in popravki in mi bomo šele sedaj, ko bomo tudi dobili vso dokumentacijo z zapisnikom in tako naprej, dokončno rekli, a je to, to ali pa poslovodstvo kaj ni upoštevalo od naših. Tako da… Pripomb. Tako da formalno bo sprejet, recimo, s potrditvijo zapisnika. V samem finančnem načrtu seveda so tudi zajeti ti ukrepi, sanacijski ukrepi.«

 

Ker ima Vlada RS največ članov v Svetu JZ UKC Ljubljana in med njimi je tudi predsednik Sveta zavoda, Tomaž Glažar, me zanima sledeče:

  • Ali je bilo na Svetu JZ UKC LJ obravnavano polletno poročilo poslovanja UKC LJ in na kateri seji?
  • Kje lahko zainteresirana javnost dobi polletno poročilo poslovanja UKC LJ?
  • Ali je bil na seji Sveta obravnavan in sprejet sanacijski program UKC LJ in kdaj?
  • Kje lahko zainteresirana javnost dobi sanacijski načrt poslovanja UKC LJ?
  • Ali je bila 8. avgusta 2017 izvedena seja Sveta UKC LJ in ali je bila obravnavana točka s problematiko pediatrične klinike?
  • Kakšni so sklepi in dogovori Sveta UKC LJ glede reševanja problematike Pediatrične klinike v UKC LJ?
  • Ali držijo navedbe v medijih, da je za ohranitev položaja strokovnega direktorja Pediatrične klinike prof. dr. Rajko Kenda, dr. med. pri predsedniku Vlade RS posredoval župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković?

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ POSLANSKO VPRAŠANJE
Ste opazili problem, ki bi se mu vlada morala posvetiti?

Preverite, vprašajte, predlagajte.