Janez Janša: Želim vam ponosno praznovanje dneva državnosti!

Janez Janša ob dnevu državnosti

Predsednik SDS Janez Janša je v voščilu ob dnevu državnosti izrazil željo, "da se ob tem ponosnem praznovanju vsi zavemo, da smo danes sami odgovorni zase in da zaradi tega, ker nismo zadovoljni s tem, kaj je nastalo iz samostojne slovenske države, izkoristimo svoj glas za to, da to stanje na prihodnjih volitvah popravimo."

V nadaljevanju objavljamo voščilo predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše ob dnevu državnosti.

Spoštovani Slovenke in Slovenci, spoštovani državljanke in državljani neodvisne in samostojne države Republike Slovenije!

Bili so časi, ko je bilo vse na kocki, bili so časi, ko smo bili sami, in bili so časi, ko je slovenski narod zbral dovolj poguma za to, da je naredil dva odločilna koraka; prvi je bil plebiscit, na katerega je Demos povabil decembra leta 1990, drugi pa je bil obramba rezultatov tega plebiscita, po tem ko smo junija leta 1991 samostojno Slovenijo tudi razglasili. To je bil čas, ki bo za vedno zapisan v zgodovino slovenskega naroda, in to je bil čas, ki ga s ponosom proslavljamo.

Zato vsem želim ponosno praznovanje dneva državnosti, želim pa tudi, da se ob tem ponosnem praznovanju vsi zavemo, da smo danes sami odgovorni zase in da zaradi tega, ker nismo zadovoljni s tem, kaj je nastalo iz samostojne slovenske države, izkoristimo svoj glas za to, da to stanje na prihodnjih volitvah popravimo. Vse je odvisno od tega, kam bo ta naš glas dan. Če bo te zavesti dovolj, bo Slovenija ponovno stopila na pot, ki smo jo sanjali takrat, ko je Slovenija nastajala. Srečno!

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ POSLANSKO VPRAŠANJE
Ste opazili problem, ki bi se mu vlada morala posvetiti?

Preverite, vprašajte, predlagajte.