Janez Janša: Slovenija nima zlatih rudnikov in naftnih vrelcev, da bi si lahko privoščila milijardo in pol za 27 km proge

referendum

Predsednik SDS Janez Janša je skupaj s poslancema Evo Irgl in Bojanom Podkrajškom oddal podpis v podporo referendumu proti zakonu o drugem tiru.

Predsednik Slovenske demokratske stranke je ob oddaji podpisa v podporo referendumu proti t. i. zakonu o drugem tiru dejal, da je razlogov za podpis veliko, glavni pa je po njegovem mnenju cena projekta. »Slovenija nima zlatih rudnikov in naftnih vrelcev, da bi si lahko privoščila več kot milijardo, celo milijardo in pol evrov za 27 kilometrov proge,« je poudaril Janez Janša.

Dejal je, da primerjave s projekti iz drugih držav kažejo, da gre v tem primeru za poskus naslednje velike kraje po TEŠ6. Janša je prepričan, da če bo ta zakon obveljal in če se bo dejansko gradil enojni tir za dvojno ceno, bodo bistveno manjše pokojnine in plače, ne samo naše, ampak tudi od prihodnjih generacij, davki bodo višji, stroški pa večji.

»Vsak, ki bo oddal podpis za ta referendum in vsak, ki bo kasneje na referendumu, ko bo zbranih dovolj podpisov, glasoval proti temu zakonu, bo glasoval za svoj lastni položaj, za svojo blaginjo, za blaginjo svojih otrok, za večji standard in tudi za to, da bo Slovenija postala država, v kateri se bo denar davkoplačevalcev trošil racionalno,« je še izpostavil predsednik SDS.

Bojan Podkrajšek meni, da je zakon preveč elastičen in z nejasnimi finančnimi posledicami. »Ta denar, ki ga bodo nekateri spravili v zasebne žepe, bi morali investirati v šole, vrtce, v ceste, v  stanovanja in za razvoj države,« je bil jasen poslanec. Dejal je še, da ni proti drugemu tiru in da se bo kot poslanec vedno zavzemal, da bomo zgradili drugi tir, ampak ne na tak način, z zakonom, ki je unikum.

Eva Irgl pa je poudarila pomen naše skupne boljše prihodnosti, ki je odvisna tudi od takšnih referendumskih pobud, kot je ta. »Državljanke in državljani, želim, da se odzovete našemu povabilu in oddate svoj podpis,« je bila kratka in jedrnata poslanka.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.