Janez Janša: Imenovanje novega predsednika Vrhovnega sodišča RS je nelegitimno in koruptivno

Predsednik SDS Janez Janša (174)

Danes se znanega dne, na znanem kraju, koruptivno, človeku, ki je pomagal ukrasti volitve, podeljuje znana nagrada.

Poslanke in poslanci so na včerajšnjem nadaljevanju redne februarske seje glasovali o novem predsedniku Vrhovnega sodišča RS. To je postal Damijan Florjančič, poslanke in poslanke SDS pa so enotno glasovali proti njegovemu imenovanju. V imenu poslanske skupine je stališče pred glasovanjem predstavil predsednik SDS Janez Janša.

Celoten magnetogram, ki ni avtoriziran, objavljamo v nadaljevanju.

JANEZ JANŠA: Hvala lepa. Spominjam se seje, na kateri smo razpravljali in glasovali o predhodniku oziroma o človeku, ki ga gospod Florjančič danes nadomešča. To je bil čas, ko je imelo slovensko sodstvo še nek povprečen ugled glede na evropske kriterije in ko smo nekateri opozarjali, da bo z imenovanjem gospoda Masleše za predsednika Vrhovnega sodišča ta ugled močno padel in da se začenja erozija slovenskega sodstva. Takrat se je na čelo vrhovnega sodišča oziroma rednega sodstva imenoval človek, ki je izrekel zadnjo smrtno kazen v bivši Jugoslaviji, človek, ki je odobraval agresijo na Slovenijo in človek, ki je potrjeval sodno nezakonite ogabne umore na meji med Slovenijo in Italijo.

Zdaj, po šestih letih je ugled slovenskega sodstva najnižji v Evropi, manj kot četrtina Slovencev zaupa slovenskemu sodstvu, temu sodstvu zaupajo samo še tisti, ki so v njem zaposleni, pa tisti del politike, ki ima od tega koristi.

Danes se znanega dne, na znanem kraju koruptivno človeku, ki je pomagal ukrasti volitve, podeljuje nagrada, znana nagrada. Koruptivno dejanje od samega začetka do konca in s tem zgolj nadaljujete erozijo nekega sistema, ki je vitalnega pomena za normalno funkcioniranje države.

Predhodnik gospoda Kremenčiča oziroma Klemenčiča ali Kremenčiča, ne vem, vem, da je gospod Beznik, Beznik, kaj je gospod Klemenčič Kremenčič, nisem prepričan. Očitno je to, v tej, ta dvom v tej dvorani dopuščen ob tem vodenju.

Skratka, predhodnik ministra za pravosodje je pred šestimi leti podobno vehementno zagovarjal gospoda Masleša in poglejte, kam ste prišli s tem sodstvom. To današnje imenovanje ni legitimno, je pa koruptivno, dokazljivo koruptivno. Take sodnike imejte sami. Naj sodijo vam. Mi tega imenovanja ne priznavamo. Ni legitimno.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.