Franc Breznik: Zakaj bomo Slovenci plačevali več kot 120 % dražje tablice kot drugod po Evropi?

Franc Breznik

"Bo minister za infrastrukturo javno pojasnil slovenskim voznikom, zakaj morajo plačevati toliko dražje registrske tablice v primerjavi z vozniki v primerljivih evropskih državah?" zanima poslanca.

Poslanec Franc Breznik je na ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s preplačevanjem registrskih tablic za vozila.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani!

Ministrstvo za infrastrukturo je na javnem naročilu za izdelavo registrskih tablic za vozila izbralo ponudnika, ki je bil več kot dvakrat dražji kot neizbrani ponudnik. Za izdelavo 2,5 milijona registrskih tablic je izbralo podjetje KIG tablice, ki je pripravljeno to storiti za dobrih 18 milijonov evrov in zavrnilo podjetje UTSCH, ki bi isti posel opravilo za skoraj 10 milijonov evrov manj.

Odločitev ministrstva je popolnoma nerazumljiva, ker so registrske tablice po Evropi narejene po skoraj enakih standardih, zato je največji dejavnik cena. Kaže, da bomo vozniki zaradi te odločitve ministrstva oškodovani, saj bomo registrske tablice preplačevali za več kot 120 odstotkov napram voznikom v primerljivih evropskih državah.

Zanima me:

1. Kakšni so razlogi za takšno odločitev ministrstva?

2. Bo minister za infrastrukturo prevzel odgovornost za takšno odločitev in javno pojasnil slovenskim voznikom zakaj morajo plačevati toliko dražje registrske tablice v primerjavi z vozniki v primerljivih evropskih državah?

Odgovor ministra.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ POSLANSKO VPRAŠANJE
Ste opazili problem, ki bi se mu vlada morala posvetiti?

Preverite, vprašajte, predlagajte.