Državljani menijo: Program SDS za infrastrukturo gre po poti razvitega Zahoda

Cesta

Državljani so zapisali, da je program SDS za področje infrastrukture odličen in da upajo na njegovo čim prejšnjo uresničenost.

Slovenska demokratska stranka je v zadnjih dveh letih predstavila alternativni vladni program po posameznih področjih za prihodnje mandatno obdobje. Za slovenske demokrate je pomembno, da politika dela za ljudi, za blaginjo posameznika in za blaginjo Slovenije. Program za prihodnje mandatno obdobje so pripravljali ljudje, ki delajo na posameznih področjih in tudi poznajo težave ter imajo rešitve. Javnosti smo v zadnjih 14 dneh intenzivno predstavljali program s področja infrastrukture in prostora, kjer je bilo glavno geslo Povezana Slovenija.

Tako smo zadnjih 14 dni izpostavljali, da urejena infrastruktura na področju prometa predstavlja podporo gospodarstvu in mobilnosti prebivalstva. Njena prenova in nadgradnja morata potekati načrtovano in gospodarno. Predstavili smo tudi nekatere ukrepe na področju infrastrukture, ki se jih bomo lotili, in sicer bomo omogočili boljši in cenejši javni prevoz ter zagotovili enotno vozovnico za vse uporabnike, poskrbeli bomo za sodobne ceste in železnice, stroške za prvo opravljanje vozniškega izpita bomo prepolovili, kar bo pomenilo prihranek od 500 do 750€. Prav tako bomo prenovili gradbeno in prostorsko zakonodajo, pri čemer bo odločitev o gradbenem dovoljenju sprejeta najkasneje v 30 dneh po vložitvi vloge, ne glede na vrsto objekta. Naša vlada je leta 2008 uvedla vinjetni sistem zaračunavanju uporabnine avtocest. Vinjete bomo ohranili tudi v prihodnje in jih digitalizirali.
 

Tokrat državljanke in državljani niste postavljali mnogo vprašanj, smo pa zbrali nekaj vaših mnenj, ki ste jih izrazili na družbenih omrežjih glede posameznih predlaganih ukrepov. Ob tem vas je več izrazilo podporo stranki in zagotovilo svoj glas na volitvah.

M.S. tako na primer meni, da so predlogi SDS na področju infrastrukture in prostora odlični in izreka vse pohvale, obenem pa upa  na čim večjo uresničljivost.

S.F. je glede predloga, da bo odločitev o gradbenem dovoljenju sprejeta v 30 dneh po vložitvi vloge, zapisal, da je v tem primeru še malo za počakat, preden začne gradit. »Si prihranim mal živcev s to trenutno birokracijo...,« je ob tem še zapisal. Državljanka D.B. pa je prepričana, da bodo zaradi tega predloga tudi  podjetniki odpirali obrate pri nas in ne v Avstriji. »Bravo SDS. Imate moj glas!« je še navedla.

Tudi ukrep uvedbe enotne vozovnice ste državljani pospremili s čestitkami in besedami, da »gremo s tem programom po poti razvitega Zahoda.«

Veliko pozornosti in razprave pa se je razvilo glede stroškov za prvo opravljanje vozniškega izpita. Ob tem je več državljanov hudomušno pripomnilo, da je škoda, da so izpit že opravili, saj bi ga, po predlogu SDS, lahko opravili pol ceneje. Nekateri pa so zapisali, da je »teoretični del vozniškega izpita prezahteven, kar  pa se praktičnega dela tiče, pa bi bilo treba kandidate bolj učiti energičnosti, elastičnosti, saj je marsikdo po vozniškem izpitu za volanom zakrknjen.« M.J. pa je mnenja, da se da stroške znižati že glede dela inštruktorjev. »Ena izmed stvari, ki sem jih prepoznal, je neodgovornost nekaterih inštruktorjev pri učenju. Marsikateri vleče ure inštruiranja in služi na urah,« je zapisal omenjeni državljan.

 

 

 

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.