Delavska zveza SDS: Pošteno plačilo za pošteno delo

Delavska zveza SDS

"S srčnim pogumom za delo, zakonitost, socialo, demokracijo in solidarnost" je slogan Delavske zveze SDS.

Delavska zveza SDS združuje tiste člane Slovenske demokratske stranke, različnih poklicev in znanj, ki jih zanima sindikalno gibanje, seznanjanje delavcev s pravicami iz delovnega razmerja in iskanjem poti za odpravo krivic.  

Članice in člani Delavske zveze SDS se zavzemajo za pravno in socialno državo za vse državljane, za mlade, invalide, starejše, socialno ogrožene in brezposelne. Ugotavljajo številne kršitve delavskih pravic, delavci so izkoriščani, delajo za mizerne plače in preko delovnega časa, pogosto pa ostanejo tudi brez dela. Opozarjajo tudi na problematiko zaposlovanja za določen čas, ko delodajalci ljudi zaposlijo za določen projekt, nato pa si morajo ponovno iskati delovno mesto. V javnem sektorju ugotavljajo, da gre pri zaposlovanju velikokrat za diskriminacijo, javni razpisi so prilagojeni točno določenemu kandidatu.

Poseben problem je zaposlovanje mladih, ki težko dobijo prvo zaposlitev, starejši pa ne želijo prenašati svojih znanj in izkušenj na mlajše generacije, ker se počutijo ogrožene. Ob tem pozabljajo, da so mladi danes bistveno boljši v tehnologijo, hitreje razmišljajo, zato bi morali povezati izkušnje starejših z zagnanostjo in znanjem mladih in tako bi bila Slovenija na boljši poti, kar kaže praksa in nekaterih uspešnih podjetij.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ POSLANSKO VPRAŠANJE
Ste opazili problem, ki bi se mu vlada morala posvetiti?

Preverite, vprašajte, predlagajte.