Danijel Krivec: S povezovanjem in sodelovanjem lahko dosegamo dobre rezultate, ki bodo zapisani v zgodovino našega naroda

Danijel Krivec

"Vedno vztrajajte in ne klonite pod težo kritik, verjemite vase, da ste sprejeli pravilne odločitve in da s svojim delom delate za dobro vseh. Bolj kot boste v sebi gojili to prepričanje, bolj vam bodo ljudje verjeli in vam sledili," je v svojem slavnostnem nagovoru v Ljubljani ob dogodku ustanovitve Mednarodnega združenja za mir v Sloveniji in Globalne mreže žensk za mir v Sloveniji.

V sredo, 22. novembra 2017, je potekal slavnostni dogodek ustanovitve Mednarodnega združenja za mir v Sloveniji in Globalne mreže žensk za mir v Sloveniji. Na dogodku je bil slavnostni govornik poslanec SDS Danijel Krivec, poleg njega pa so zbrane nagovorili tudi dr. Katsumi Otsuki, predsednik Univerzalnega mirovnega združenja v Evropi, Evraziji in na Bližnjem Vzhodu, Jacques Marion, podpredsednik Univerzalnega mirovnega združenja v Evropi in Erna Košmrlj, predsednica Univerzalnega mirovnega združenja v Sloveniji.

V nadaljevanju objavljamo slavnostni nagovor poslanca SDS Danijela Krivca.

Spoštovani gospe in gospodje,

znan latinski pregovor pravi: Si vis pacem para bellum -  če hočeš mir, se pripravi na vojno. V vojni za mir, pravičnost, svobodo, dostojanstvo in temeljne človekove vrednote poslanci, kot izvoljeni predstavniki ljudstva, preživimo večino svojega časa. Beseda mir pomeni sožitje, slogo in ljubezen med vsemi ljudmi ne glede na raso, izobrazbo, vero, kulturo in pripadnost.

Vsak poslanec je svobodno izbran po volji ljudstva. Meni osebno to pomeni, da mi je bilo izkazano zaupanje s strani mojih prijateljev, znancev in sonarodnjakov. Moja naloga in dolžnost je, da se poskušam boriti tako na lokalni kot na državni ravni za to, da  bo vsakemu posamezniku omogočeno lažje in boljše življenje. Borim se za temeljne človekove pravice, ki pripadajo vsakemu posamezniku zgolj zaradi dejstva, ker je človek. Te pravice veljajo za vse ljudi, ne glede na status, pravice in dolžnosti, ki jih imajo nekateri. Čeprav imamo vsi ljudje enake in neodtujljive človekove pravice, jih v praksi ne uživamo vsi v enaki meri, zato se borimo vsak na svoj način, da bi se ta neenakost odpravila.

V današnjem svetu polnem vzponov in padcev je naša glavna naloga, da ugotovimo, kaj je naše delo in da ga opravimo. Moje osnovna naloga kot poslanca DZ je, da poskušam čim bolj aktivno in modro prispevati k izboljšanju zakonodaje in pozitivni rasti naše države na vseh področjih. Samo s povezovanjem in sodelovanjem lahko dosegamo dobre rezultate, ki bodo zapisani v zgodovino našega naroda. Pri svojem delu opažam, da je ob strokovnosti, znanju in modrosti, vedno bolj pomembno spoštovanje do drugega. Seveda so na moji poti vedno bili in vedno bodo tudi drugače misleči in nasprotniki, vendar sem se skozi dolgoletne izkušnje naučil, da je najboljše, kar lahko storim, spoštovanje nasprotnega mnenja in strpnost. S tem lahko dosežem, da se med nami vzpostavi vez, ki vodi v iskanje dobrih rešitev po mirni poti. Delati dobro, ne samo za lastno srečo, ampak za srečo vseh, celotnega naroda, ni preprosta stvar. Potrebno je veliko odrekanja, poguma in vztrajnosti. Kot poslanca me najbolj veseli to, da sem s pomočjo politike pridobil priložnost, da delam za skupno dobro ljudi. Če te nekaj veseli je vsako delo lažje, ko pa to delo prinese pozitivne rezultate in ljudje spoznajo, da delamo za njihovo dobro, potem je to najlepša zmaga, ki jo lahko dosežeš. V času svojega dela sem spoznal, da če delaš dobro, se to v življenju vedno povrne.

Da je moje dosedanje delo uspešno, dokazuje zaupanje ljudi, ki so me trikrat izvolili za svojega župana in mi na štirih državnozborskih volitvah dali zaupanje, da jih predstavljam na državnem nivoju kot poslanec v državnem zboru. Kot član različnih organizacij in društev v prostem času s svojimi izkušnjami veliko pripomorem za njihovo uspešno delovanje in reševanje vsakodnevnih problemov. Z dobrim sodelovanjem in trudom lahko uresničujemo na prvi pogled nerešljive projekte, kot je bila npr. obnova smučišča Kanin.

V realnem življenju se ves čas srečujemo s preizkušnjami, ki od nas zahtevajo odgovorne odločitve in ukrepanje. Velik človek je tisti, ki sprejme svojo odgovornost in je ne prelaga na drugega. Danes je premalo prevzemanja odgovornosti predvsem za slabe odločitve, kar onemogoča izboljšanje razmer na posameznih področjih, s tem pa negiramo dobre rešitve in pripravljenost ljudi, da se stvari izboljšajo. Zaradi tega so ljudje razočarani in ne zaupajo več v uradne institucije.
 
Prave vrednote se niso spremenile. Še vedno je najbolje, če smo resnicoljubni in pošteni. Vedno moramo biti odgovorni in pogumni tudi takrat, ko gre vse narobe. Preudarnost, pošteno delovanje, zavzemanje za resnico in pravičnost nas bogati. Ne glede na to, katero odločitev sprejemamo, vedno se bo našel nekdo, ki nam bo govoril, da se motimo. Velikokrat se poraja vtis, da imajo kritiki prav. Za to, da pri odločitvah vztrajaš in jim navkljub kritikam slediš, sta potrebna pogum in vztrajnost.

Zato vedno vztrajajte in ne klonite pod težo kritik, verjemite vase, da ste sprejeli pravilne odločitve in da s svojim delom delate za dobro vseh. Bolj kot boste v sebi gojili to prepričanje, bolj vam bodo ljudje verjeli in vam sledili.

Hvala in uspešno delo še naprej.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.