Bojan Podkrajšek: Kako lahko družba, ki državi dolguje denar, dobi državno subvencijo?

Bojan Podkrajšek (179)

Prosilci za državne subvencije bi morali imeti poravnane davčne obveznosti, tudi prispevke delavcev za socialno zavarovanje.

Poslanec SDS Bojan Podkrajšek je na Vlado RS naslovil poslansko vprašanje v zvezi z ureditvijo dodeljevanja državnih subvencij.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani!

V javnost je prišel primer družbe In.Medica, ki je na podlagi javnega razpisa dobila državno subvencijo. Subvencija naj bi se izplačala v dveh delih. Ob oddaji vloge oziroma izplačilu prvega dela državne subvencije je imela družba poravnane vse davčne obveznosti. Vendar se je to v času do izplačila druge subvencije spremenilo, saj je družba postala nelikvidna in ji je bil blokiran transakcijski račun, državi pa ni poravnala svojih davčnih obveznosti. Kljub temu, da je imela družba status davčnega dolžnika pred izplačilom drugega dela državne subvencije, se ji je le ta izplačala.

Kako je možno, da se je družbi, ki državi dolguje denar, izplačalo državno subvencijo oziroma državni denar?

Ali bo vlada pristopila k spremembi pravil oziroma zakonodaje, da se taki primeri ne bi več dogajali?

Ena od pomanjkljivosti pri pravilih dodeljevanja državnih subvencij je po mojem mnenju tudi ta, da mora imeti prosilec poravnane davčne obveznosti, ne pa tudi prispevkov delavcem za socialno zavarovanje. Namerava vlada urediti oziroma odpraviti tudi to pomanjkljivost pri pravilih dodeljevanja državnih subvencij?

Odgovor vlade.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.