Ali je policija preverjala navedbe medijev o nezakonitem nakazilu Branka Rogliča stranki Mira Cerarja?

Dr. Vinko Gorenak (171)

Leta 2014 in 2015 so mediji poročali o tem, da je hrvaški državljan Branko Roglič takratni Stranki Mira Cerarja v predvolilnem času leta 2014 daroval določena denarna sredstva, kar je z zakonom izrecno prepovedano.

Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z morebitnimi postopki policije zoper hrvaškega državljana Branka Rogliča.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani!

Mediji te dni poročajo o tem, da bo policija preverila obstoj morebitnega suma storitve kaznivega dejanja odgovornih v Slovenski demokratski stranki v zvezi z najemom posojila pri državljanki BiH. Kot verjetno veste, je Slovenska demokratska stranka enostransko prekinila pogodbo z omenjeno posojilodajalko in denar z obrestmi tudi vrnila. Ne sprašujem vas o razlogih preverjanja policije, ker je to njena zakonska možnost in tudi naloga.

Leta 2014 in 2015 so mediji poročali o tem, da je hrvaški državljan Branko Roglič, sicer častni konzul RS na Hrvaškem, takratni Stranki Mira Cerarja, današnji Stranki Modernega centra, v predvolilnem času leta 2014 daroval določena denarna sredstva, kar je z zakonom izrecno prepovedano. Branko Roglič novinarjem ni zanikal takega nakazila, ni pa hotel navesti zneska, SMC pa je tako nakazilo novinarjem zanikala.

V zvezi s tem vas sprašujem naslednje:

  1. Ali je policija preverjala navedbe medijev o nezakonitem nakazilu Branka Rogliča Stranki Mira Cerarja oziroma Stranki modernega centra?
  2. Če je to preverjala, prosim za podatek, kako je postopek zaključila?
  3. Če tega ni preverjala, prosim za pojasnilo, zakaj tega ni storila, saj so o tem poročali mediji, tako kot v primeru najema posojila Slovenske demokratske stranke?

Odgovor vlade.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ IDEJO ZA BOLJŠO SLOVENIJO
Imate kakšno vprašanje ali dober predlog za naš program?

Preverite, vprašajte, predlagajte.