Tomaž Lisec: Ali se sektorsko merjenje na štajerski avtocesti na Trojanah še izvaja?

Tomaž Lisec (176)

Kakšni so učinki sektorskega merjenja hitrosti na štajerski avtocesti na Trojanah do sedaj?

Poslanec SDS Tomaž Lisec je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s sektorskim merjenjem hitrosti na štajerski avtocesti na Trojanah.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

DARS, d. d., Ministrstvo za notranje zadeve in podjetje 3M (East) iz Švice, z zastopstvom v Sloveniji, so pred časom sklenili dogovor o tem, da podjetje 3M brezplačno posodi opremo sektorsko merjenje hitrosti na štajerski avtocesti med priključkom Trojane in izvozom iz predora Podmilj v smeri Ljubljane. Pri tem je šlo za uvedbo pilotnega sektorskega merjenja povprečnih hitrosti na območju trojanskih predorov na štajerski avtocesti, in sicer na petkilometrskem odseku.

Glede  na navedeno vas sprašujem naslednje:

  1. Ali se sektorsko merjenje hitrosti na štajerski avtocesti na Trojanah, in sicer na odseku med priključkom Trojane in izvozom iz predora Podmilj v smeri Ljubljane, z omenjeno opremo še izvaja?
  2. Ali je oprema za sektorsko merjenje hitrosti, ki ga je posodilo podjetja 3M (East) iz Švice, z zastopstvom v Sloveniji, še vgrajena in ali deluje?
  3. Kakšne so izkušnje oziroma učinki omenjenega sektorskega merjenja hitrosti? Ali je opravičilo svoj namen?
  4. Koliko ugotovljenih prekoračitev hitrosti je bilo ugotovljenih v času izvajanja sektorskega merjenja na omenjenem odseku? Ali so že bili izdani kakšni plačilni nalogi? Če so bili izdani, prosim za odgovor, koliko plačilnih nalogov je bilo izdanih?

Odgovor vlade.

Sorodne novice

 
PREDLAGAJ POSLANSKO VPRAŠANJE
Ste opazili problem, ki bi se mu vlada morala posvetiti?

Preverite, vprašajte, predlagajte.