Vabljeni na 29. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume

INFO
Kdo: Člani in podporniki SDS
Datum: ob 11:00
Info:

e-naslov: [email protected]

Mesto: Kamp Klin Lepena
Organizator: Slovenska demokratska stranka
Slika

Vljudno vabljeni na Poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume, ki bo letos že 29. po vrsti in bo potekal od 20. julija do 3. avgusta 2024.

Tabor se bo pričel s tradicionalnim srečanjem odborov SDS pri letališču v Bovcu. V nedeljo bo organizirano romanje gornikov in Krščanskega foruma SDS v Trento, kjer bo v cerkvi sv. Jožefa v vasi Soča potekala Skalaška sveta maša. Nedeljsko popoldne bo namenjeno mali šoli kajaka.

V začetku prvega tedna tabora se bomo povzpeli na Javoršček (1557 m), ženski odbor pa pripravlja že tradicionalen družinski piknik. V nadaljevanju tedna pa se bomo družili na šoli kajaka, plezanju na balvanih v Trenti ter raziskovanju staroselcev pri nas, družili pa se bomo tudi ob odlični hrani na kulinaričnem večeru.

V petek, 26. julija, se bomo vzpeli do Koče na Doliču (2151 m) ter v soboto, 27. julija, tradicionalno osvojili najvišji slovenski vrh Triglav (2864 m). 

V drugem tednu našega druženja se bomo podali na odhod v neznano, kjer si bomo uredili tudi bivake. V sredo sledi izlet do izvira reke Soče ter naprej do Kekčeve domačije. V četrtek, 1. avgusta, bo sledil tradicionalen vzpon na Škrlatico (2740 m). Zaključek tabora bosta zaznamovala rafting v soboto ter vzpon Svitnjaka (1653 m) v nedeljo.

Za vse dejavnosti sprejemamo prijave na elektronski naslov [email protected]. V primeru slabega vremena lahko določene aktivnosti odpadejo!

Podroben program si lahko pogledate TUKAJ.