Janez Janša na posvetu o finančnem položaju občin

Predsednik vlade Janez Janša se je danes, 6. marca 2020, udeležil posveta o finančnem položaju slovenskih občin. Med drugim je povedal: »Od nove vlade lahko pričakujete odnos, kot je bil v našem prvem mandatu, in v duhu, ki veje tudi iz koalicijske pogodbe, ki temelji na sodelovanju.« Celoten nagovor predsednika vlade si lahko preberete TUKAJ.

V uvodu programa posveta, ki ga je organiziral Državni svet RS, sta prisotne pozdravila predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel in predsednik Državnega zbora Alojz Kovšča. Nato so svoje izkušnje na področju lokalne samouprave predstavili župan Občine Vuzenica Franjo Golob, župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar in župan MO Novo mesto Gregor Macedoni.

V nadaljevanju so spregovorili še predsednica DeSUS Aleksandra Pivec, predsednik SLS Marjan Podobnik, predsednik NSi Matej Tonin in poslanec SD Matjaž Han. Po končanih nagovorih je sledila razprava in iskanje rešitev za boljšo prihodnost slovenskih občin.

Posvet sta vodila in povezovala vodja Interesne skupine lokalnih interesov Milan Ozimič ter predsednik Komisije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad.