Vabljeni na 27. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume

INFO
Kdo:
Datum: ob .
Info:

[email protected] ali mobilna telefonska številka 030 460 100

Mesto: Kamp Klin Lepena
Organizator: SDS
s

Vljudno vabljeni na Poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume, ki bo letos že 27. po vrsti in bo potekal od 23. julija do 6. avgusta.

V nedeljo se bo dan pričel z romanjem Krščanskega foruma SDS v Trento, kjer bo v cerkvi sv. Jožefa v vasi Soča potekala sveta maša. Nato bo sledilo prijetno druženje in klepet s prijatelji in znanci ob kosilu v Kampu Klin. V prvem tednu tabora se bomo povzpeli na Veliko Babo (2016 m), se sprehodili na Mali Karman (1372m), raftali in si ogledali film iz zakladnice slovenskih gorniških filmov. V soboto bodo potekale družabne igre, po katerih bo sledil v organizaciji Slovenske demokratske mladine zabavni koncert. Nedelja bo namenjena počitku in nabiranju moči za naslednji teden.

V drugem tednu našega druženja se bomo podali na tradicionalno gorniško turo do križa na Škrlatici (2740 m). S kolesom se bomo podali mimo izvira Soče do Kekčeve domačije in se družili na družinskem pikniku na Mangartski planini. Proti koncu tedna bomo na simpoziju raziskovalcev etnogeneze lahko prisluhnili o koreninah slovenstva. V petek, 5. avgusta, se bomo vzpeli do Koče na Doliču (2151 m) ter nato v soboto, 6. avgusta, naše druženje končali s tradicionalnim vzponom na Triglav (2864 m).

Podroben program si lahko pogledate tukaj.