Vabljeni na 25. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume

INFO
Kdo: Vsi zainteresirani
Datum: ob 11.00
Info:

[email protected], tel: 069 709 955

Mesto: Kamp Klin Lepena
Organizator: SDS
Lepena

Vljudno vabljeni na Poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume, ki bo letos že 25. po vrsti.

V nedeljo (Krištofova nedelja) se bo dan pričel s skalaško sveto mašo v cerkvi sv. Jožefa v vasi Soča, sledilo bo druženje s farani ob 11.uri nato pa bomo ob prijetnem klepetu s prijatelji in znanci pojedli kosilo v Kampu Klin. V prvem tednu tabora se bomo povzpeli na Visoki Kanin (2587 m), se sprehodili po krožni poti v Bavšico. Odpravili se bomo tudi na rafting ter se v petek družili in zabavali po lastni izbiri.

V soboto, 1. avgusta, se bomo podali na tradicionalno gorniško turo do križa na Škrlatici (2740 m).

V drugem tednu našega druženja se bomo povzpeli na Mali Karman (1372 m) nad Furlansko nižino v Zahodnih Julijskih Alpah. S kolesom se bomo podali ob Soči in Lepenjici v dolino Lepene do doma Klementa Juga, se v naslednjih dneh sprehodili po krožni sprehajalni poti iz vasi Žaga nad koriti reke Učje. Proti koncu tedna bomo na simpoziju raziskovalcev etnogeneze lahko prisluhnili o koreninah slovenstva ter skupaj z Ženskim odborom SDS ponovili temeljne postopke oživljanja.

V petek, 7. avgusta, se bomo vzpeli do Koče na Doliču (2151 m) ter nato v soboto, 8. avgusta, naše druženje končali s tradicionalnim vzponom na Triglav (2864 m).

Podroben program tabora si lahko ogledate TUKAJ.