Predstavitev knjig Pohod resnice in poraz zmagovalcev ter Evropa-islam-džihad

INFO
Kdo: Vsi zainteresirani
Datum: ob 18:00
Info:
Mesto: MO Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1
Organizator: Patricija Šulin
knjiga

Evropska poslanka Patricija Šulin, članica Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu, vabi na predstavitev knjig publicista Milana Gregoriča »Pohod resnice in poraz zmagovalcev« ter »Evropa-islam-džihad«, ki bo v soboto, 24. novembra 2018, ob 18.00 v Veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica.

Knjiga »Pohod resnice in poraz zmagovalcev« prinaša med bralce dragocene informacije in spoznanja o zamolčanem delu naše polpretekle zgodovine, to je o nasilju in zločinih revolucije ter njenem porazu na naših domačih tleh in širše po svetu kot tudi o  globokih travmah, ki jih je to dogajanje pustilo v slovenskem narodu.

Knjiga »Evropa, islam, džihad« pa skuša osvetliti enega najbolj žgočih problemov današnjega časa, ki vsakodnevno zaposluje politiko in širšo javnost. Knjiga obravnava pomembne obrise islama, vključno s Koranom in šeriatskim pravom, njegovo primerjavo s krščanskim Zahodom in še posebej fenomen džihada ali svete vojne. In sicer od naskokov polmeseca na Evropo v večstoletnih arabskih osvajanjih po Mohamedovi smrti (635-1100), prek povratnih udarcev Evrope v času križarskih vojn (1100-1300), pa kasnejših turških osvajalnih pohodov po stari celini, ki so s presledki trajali nekaj stoletij, to je  do leta 1683, ko je Otomanski imperij doživel svoj veliki dokončni poraz pred Dunajem, pa vse do nastopa Al Kaide in Islamske države na islamski sceni. Predstavljena je tudi novodobna migrantska invazija iz muslimanskega sveta na Evropo, z njenimi ozadji in posledicami vred.

Po predstavitvi knjig sledi neformalno druženje in pogostitev.

Udeleženci bodo po zaključku predstavitve brezplačno prejeli knjigo Evropa, vstani in obstani, ki je nastala kot avtorjev odgovor na množico neodgovornih komentarjev o skorajšnjem razpadu EU.

Vljudno vabljeni!