Eva Irgl na okrogli mizi o izzivih varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin

INFO
Kdo: Eva Irgl
Datum: ob 10:30
Info:

Okrogla miza

Mesto: Pravna fakulteta Ljubljana, Poljanski nasip 2
Organizator: Urad varuha človekovih pravic in Pravna fakulteta
Eva Irgl

Poslanka SDS in predsednica Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Eva Irgl bo v četrtek, 7. decembra 2017, sodelovala na okrogli mizi, na kateri bodo spregovorili o izzivih varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

Okrogla miza bo potekala v prostorih Pravne fakultete v Ljubljani (vijolična predavalnica), Poljanski nasip 2, in sicer od 10.30 do 12.30, na njej pa bodo poleg poslanke sodelovali tudi drugi sogovorniki.

Na okrogli mizi, ki jo organizirata Urad varuha človekovih pravic in Pravna fakulteta v Ljubljani, se bodo dotaknili vprašanj kot so: kako in koliko v državi izpolnjujemo temeljne obveznosti ter zagotavljamo sistemske pogoje za preprečevanje in zmanjševanje števila kršitev, kot jih ugotavljajo Varuh, Ustavno sodišče, Evropsko sodišče za človekove pravice? Ali so priporočila Državnega zbora vsem institucijam in funkcionarjem na vseh ravneh dovolj učinkovita in zavezujoča? Ali lahko izvršilna oblast sama določa raven uresničevanja pravic? O teh in še mnogih drugih vprašanjih bo tekla beseda na okrogli mizi.

Vljudno vabljeni!