Dr. Anže Logar gost oddaje o bančni luknji na TV Slovenija 1

INFO
Kdo: Dr. Anže Logar
Datum: ob 20:00
Info:

Pogovorna oddaja

Mesto: Ljubljana
Organizator: TV Slovenija 1
Anže Logar

Predsednik preiskovalne komisije, ki preiskuje zlorabe v slovenskem bančnem sistemu dr. Anže Logar bo v četrtek, 22. marca 2018, ob 20.00 uri gost oddaje o bančni luknji, ki bo predvajana na TV Slovenija 1.

Kot so zapisali v napovedniku oddaje na TV Slovenija je podatkovno-preiskovalna skupina TVS pripravila dva oddaji oz. dva dosjeja o bančni luknji. Po predvajanju drugega dosjeja bo takoj sledil še pogovor v studiu.

Po dobrih štirih letih od že druge sanacije bank – ostaja ob več kot pet milijardni bančni luknji veliko vprašanj: kdo jo je povzročil, zakaj, s katerimi posli in potezami, koliko je na to vplival zakonodajni sistem in koliko prepletenost politike z vodstvi bank, kdo je kasneje odločal o velikih popustih pri prenosih terjatev na slabo banko, ali je nekdanja bančna elita še danes zaščitena in kaj se dogaja s sodnimi postopki? Na ta vprašanja so novinarji TV Slovenija poskušali najti odgovore, konkretne primere kreditiranja milijonskih poslov, ki so jih na koncu plačali davkoplačevalci, raziskali so načine odločanja v bankah, šli po sledi kaznivih dejanj. Prva oddaja o bančni luknji, ki je bila na sporedu pretekli teden, je temeljila na primerih dve zasebnih, likvidiranih bank – Probanke in Factor banke, druga pa na primerih NLB in NKBM.

Dr. Anže Logar bo gost v studiu, pogovor z njim in še drugimi sogovorniki pa se bo pričel ob 21. uri.

Vljudno vabljeni k ogledu!