Poslanke na festivalu za 3. življenjsko obdobje

INFO
Kdo: Alenka Jeraj, mag. Karmen Furman, Nada Brinovšek in Suzana Lep Šimenko
Datum: ob 11:00
Info:

Festival za tretje življenjsko obdobje

Mesto: Ljubljana
Organizator: Mestna zveza upokojencev Ljubljana OPZDU
Festival 3ZO

Poslanke SDS Alenka Jeraj, mag. Karmen Furman in Suzana Lep Šimenko se bodo v četrtek, 3. oktobra 2019, ob 11. uri, udeležile festivala za 3. življenjsko obdobje.

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot. 

Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

Festival poteka v Cankarjevem domu v Ljubljani.