3. Klubski večer Delavske zveze SDS

INFO
Kdo: Vsi zainteresirani
Datum: ob 18:00
Mesto: Vila Mayer, Kajuhova cesta 10, 3325 Šoštanj
Organizator: Delavska zveza SDS in Občinski odbor SDS Šoštanj
Delavska zveza

Delavska zveza SDS in Občinski odbor SDS Šoštanj vabita na 3. Klubski večer »Ali je delavec v procesu dela pravno varen ali zgolj sredstvo za dosego kapitalističnih ciljev  delodajalcev?«, ki bo v petek, 17. februarja 2017, ob 18. uri v Vili Mayer v Šoštanju.

Nasprotniki delavskih zahtev so mnenja, da se zmanjšuje konkurenčna sposobnost slovenskega gospodarstva zaradi prevelikih delavskih pravic, zlasti zaradi varstva pred odpuščanjem in zaradi previsokih plač. Zanje gospodarstvo ni konkurenčno, stroški dela so po njihovem mnenju previsoki. K stroškom dela prištevajo tudi davke in prispevke. S tem priznavajo, da so sposobni dosegati profit in akumulacijo kapitala le z izkoriščanjem delovne sile ter s siromašenjem vse družbe, ne pa s tehnološkimi in organizacijskimi inovacijami, z iskanjem tržnih niš, s kakovostjo izdelkov, s širjenjem na nove trge in podobno kot je bilo značilno za klasični kapitalizem.

Kako oziroma koliko je delavec v procesu dela pravno varen, v kakšnih pravno formalnih oblikah opravlja delo ter ali je zgolj sredstvo za dosego kapitalističnih ciljev delodajalcev so le nekatera od vprašanj, s katerimi se bomo ukvarjali na 3. Klubskem večeru.

Kot gosta večera bosta spregovorila:

  • Slavko Kmetič, nekdanji poslanec, upokojeni strojevodja, nekdanji prvi predsednik prvega demokratičnega sindikata v nekdanji Jugoslaviji – Sindikata strojnega osebja Slovenije in Istre, član predsedstva Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve),
  • Fidel Krupić, dolgoletni načelnik UE Velenje ter predsednik Odbora Strokovnega sveta SDS za javno upravo.

Veseli bomo vaše udeležbe!

 
Prepričaj prijatelja s programom SDS!
Si podpornik Slovenske demokratske stranke in si želiš storiti več za zmago SDS-a na volitvah 3. junija?