Čista dvojna merila

Te dni v dominantnih medijih in posledično v javnosti odmeva neuspela kandidatura pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča za komisarja za človekove pravice  Sveta Evrope.

Prav neverjetna so sprenevedanja novinarjev dominantnih medijev. Gorana Klemenčiča namreč prikazujejo že kot čudodelno mitološko  in humanitarno bitje, ki je svoje glasove kot kakšen moderni Robin Hood velikodušno prepustil bosanski kandidatki. Ja pa ja. Resnica je čisto drugačna. Goran Klemenčič je po prvem glasovanju spoznal, da je pristal na zadnjem mestu, za kandidatom Francije in kandidatko Bosne in Hercegovine. Kaj je torej lahko naredil drugega kot da je odstopil od kandidature in svoj odstop javnosti prodal kot nekaj velikodušnega. Nič – v tej situaciji je lahko s pomočjo dominantnih medijev v Sloveniji za silo upravičil svoj popolni neuspeh.


V javnosti je dan ali dva pred odločanjem, kdo bo postal komisar za človekove pravice, zaokrožil filmček, ki Gorana Klemenčiča prikazuje v hudo negativni a realno točno prikazani situaciji.  SDS naj bi stala za tem filmčkom, tako dominantni mediji. Mi je popolnoma vseeno, ali je to res ali ne, toda pomembna so dejstva. Na družabnem omrežju twitter sem vse sledilce (nad 8000) pozval, da mi povedo, kateri del filmčka je netočen, ali »fake news« kot so trdili na POP TV. Po dveh dneh odgovora nimam, zato je jasno: navedbe filmčka so točne.

Podobno situacijo kot Goran Klemenčič je doživela tudi vrhovna sodnica Nina Betetto, ko je pred dobrim letom dni kandidirala za sodnico ESČP. Tudi takrat je bila za njen neuspeh  kriva SDS in nek filmček o njej. Tako so poročali dominantni mediji.

Kaj pa, če stvari postavimo na glavo? Lojze Peterle je pred dvema letoma napovedal kandidaturo za generalnega sekretarja Sveta Evrope. Njegovo kandidaturo je  zaustavila kar vlada Mira Cerarja. In to je bilo za dominantne medije nekaj povsem razumljivega in pohvalnega.

Še novejši primer sprenevedanja vladajočih. Konec lanskega leta je nekdanji sodnik ESČP iz Slovenije in svetovalec Gorana Klemenčiča prof. dr. Boštjan M. Zupančič kandidiral  za člana Odbora OZN za človekove pravice. Vlada  Mira Cerarja je na predlog Gorana Klemenčiča njegovo kandidaturo potrdila. Toda prof. dr.  Boštjan M. Zupančič misli, da stroka v Sloveniji nekaj pomeni. Zmotil se je. Takoj po tem, ko je povedal svoje mnenje o delu državnih uradnikov v primeru nesreče v kemijskem obratu na Vrhniki in po tem, ko je povedal svoje mnenje o splavu, je Vlada RS na predlog Gorana Klemenčiča umaknila podporo njegovi kandidaturi. Boštjan M. Zupančič pa je izgubil položaj svetovalca Gorana Klemenčiča. Še mala podrobnost, Goran Klemenčič je študent Boštjana M. Zupančiča. Nedopustno in nesramno početje Gorana Klemenčiča. Dominantni mediji pa nič o tem.

 
Prepričaj prijatelja s programom SDS!
Si podpornik Slovenske demokratske stranke in si želiš storiti več za zmago SDS-a na volitvah 3. junija?