»SDS tudi s to resolucijo poudarja svojo zavezanost naporom in boju za blaginjo slovenskega človeka, za enaka merila za vse kot temelj vladavine prava in za izkoreninjenje drugorazrednosti v Sloveniji. Z našim bojem postaja Slovenija prostor svobode, pravičnosti, priložnosti in blaginje za vse, ki so se zanjo pripravljeni potruditi. K sodelovanju pri graditvi Slovenije vabimo vse, ki jim pogum ni tuj in ki jim je naš skupen cilj blizu. Vse, ki jim gre za stvar in ki imajo pri svojem delu in političnem udejstvovanju Slovenijo v srcu.«

Nosilna resolucija 12. kongresa SDS

12. KONGRES SDS »Gradimo Slovenijo #zate«: Za nas štejejo dejanja in ne le obljube

 

Slovenska demokratska stranka se bo v soboto, 19. 6. 2021, zbrala na svojem 12. kongresu, ki bo tokrat potekal pod sloganom "Gradimo Slovenijo #zate".

 

Slednji odseva intenzivno delo Slovenske demokratske stranke znotraj aktualne vlade v času svetovne pandemije, usmerjeno v gospodarski in socialni razvoj Slovenije ter v zagotavljanje blaginje za vse državljanke in državljane Republike Slovenije.

Delegati bodo na Kongresu
razpravljali kar o petih programskih resolucijah, ki vključujejo vse družbene segmente in zajemajo ranljive skupine. Resolucije se dotikajo družbeno perečih vprašanj; med drugim potrebo po obrambi ustavnih temeljev Slovenije, odpravljanju politične razklanosti v naši domovini, soočanje z demografskimi izzivi in prehod v digitalno dobo.

 

Nosilna programska resolucija »Gradimo Slovenijo« utrjuje vrednote in načela Slovenske demokratske stranke, izpostavlja dolžnosti odgovorne politike in utrjuje zaupanje v EU in njene institucije. Dotika se širših, evropskih izzivov, saj izpostavlja potrebe po lastnih okoljskih prioritetah in  globalnih aktivnostih za zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov. Kot pomemben cilj izpostavlja odpravljanje revščine in zagotavljanje enakih izhodiščnih možnosti v okviru razvojne politike. Resolucija prav tako sledi potrebi po zagotavljanju pogojev za visokotehnološko in digitalno razvito družbo, v kateri vlada enakovrednost spolov, starejši pa ostajajo pomemben segment slovenske družbe.

 

Gradimo Slovenijo #zate odseva usmerjenost Slovenske demokratske stranke v sedanjost in prihodnost, v dobrobit vseh prihodnjih generacij. V delovanju za skupno dobro SDS ne bo mirovala, dokler Slovenija ne bo postala prostor pravičnosti in dom, v katerem se bo vsak počutil varnega in sprejetega. Za nas štejejo dejanja in ne le obljube. Nam gre vedno za stvar.

 

Na kongresu bodo delegati izvolili tudi novo vodstvo Slovenske demokratske stranke, ki bo  še naprej odločno širilo in utrjevalo vrednote slovenske pomladi, na katerih se je rodila suverena država slovenskega naroda.

Želiš biti obveščen o aktualnem dogajanju v SDS?

Prijavi se na e-novice in enkrat mesečno ti bomo poslali vpogled v dogajanje v Slovenski demokratski stranki.

Prijava na e-novice