Novice

SDS NI PREJELA NOBENEGA DENARJA OD PATRIJE

nedelja, 24. 7. 2011

Absurdne obtožbe najavljajo predvolilni čas.

Nekateri slovenski mediji so objavili povzetke obtožnic zoper več avstrijskih državljanov v zadevi Patria. Niti omenjeni v avstrijski obtožnici niti kdorkoli drug ni bil s strani SDS nikoli pooblaščen za kakršnekoli dogovore v zvezi s Patrijo. SDS se tako ni nikoli niti posredno kakorkoli vpletala v izvedbo nakupa osemkolesnikov za slovensko vojsko. Za razliko od LDS in njenega predsednika Antona Ropa, ki je leta 2004 za smešno nizko vsoto prodal delež v Sistemski tehniki svojemu strankarskemu kolegu Zdenku Pavčku oz. Viator Vektorju. Nato pa je ministrstvo za obrambo pod vodstvom iste LDS še istega leta podpisalo pismo o nameri s Sistemsko tehniko in se obvezalo, da bo ravno od tega podjetja kupilo osemkolesnike.

Če je kdorkoli v poslu z osemkolesniki prejel en sam evro podkupnine, mora za to odgovarjati pred zakonom. Če se je kdorkoli ob tem nepooblaščeno skliceval na SDS, mora prav tako odgovarjati za lažno predstavljanje. Kazensko pa bo odgovarjal tudi vsak, ki bo SDS lažno obtoževal podkupovanja. Prvi tak primer je že bil zaključen na prvi sodni stopnji z obsodbo časnika Delo in njegovega novinarja Karbe zaradi laži.

Drži, da so preiskovalci na Finskem našli računalniško predstavitev v PowerPointu, iz katere sledi, da so v Patrii dejansko razmišljali o tem, kako priti do takratnega predsednika vlade Janeza Janše in SDS. Drži pa tudi, da na isti predstavitvi piše, da imajo takratnega predsednika RS dr. Janeza Drnovška in bivšega predsednika vlade Antona Ropa že "pokritega" preko lobista Cekute. To dejstvo veliko pove o ozadjih afere Patria, njegovo ignoriranje s strani večine slovenskih medijev pa govori o politični motiviranosti njihovih zapisov.

nazaj   Dodaj v